• hiranur@hiranur.org.tr
Kurban

Hiranur Vakfı olarak, Adak, Akika ve Şükür Kurbanlarını vekâletinizle keserek etlerini Türkiye'deki ihtiyaç sahibi ailelere ve ilim talebelerine dağıtıyoruz.

Hiranur Vakfı, Adak, Akika ve Şükür kurbanlarınızı (Kurban Bayramı dışında) yurt içinde kesmektedir. Siz de Hiranur Vakfı aracılığıyla ibadetinizi yerine getirebilirsiniz.

Hiranur Vakfı’nı Nasıl Vekil Tayin Edebilirsiniz?

Kurban kestirme hususunda izne delalet eden söz, fiil ve davranışlar da izin sayılır. Kurban hisse bedelini Hiranur Vakfı’na ulaştırdığınızda davranışınızla niyetinizi ortaya koymuş olduğunuz için ayrıca sözlü vekâlet alma şartı aranmıyor ancak Hiranur Vakfı, bağışçılarını arayarak sözlü vekâlet almaktadır. Sünnet-i Seniyyeye ittiba etmek açısından bu uygulamaya dikkat etmekteyiz. Kurban bedelini yatırırken açıklama kısmına not ettiğiniz telefon numarasından veya web sitemiz üzerinden gerçekleştirdiğiniz bağış sonrasında tarafınıza ulaşılarak sözlü vekâletiniz alınmaktadır.

Kurbanlar Nasıl Kesiliyor?
     Kurbanlarınız Hiranur Vakfı’nın Türkiye'de belirlediği çeşitli noktalarda ehil insanların nezareti ve kontrolü altında tamamen İslâmî usullere uygun kesilmektedir.

Kurban Kesim Görüntüsü Gönderiliyor mu?

İslâmi usüllere uygun olarak tek tek bağışçılarının isimlerini okuyarak kurbanları kesmekte ve kesim görüntülerini anbean kaydetmektedir. Videoya kaydedilen kesim görüntüleri, kurban kesim işleminin hemen ardından bağışçılarımıza SMS ile video linki gönderilmektedir.

Bağışınız gerçekleştikten sonra 3 gün içerisinde kurbanınız kesilmektedir.

Projelerimize Destek Olmak İçin Yardımlarınızı Bekliyoruz..

Hiranur Vakfı’na Nasıl Kurban Bağışında Bulunabilirsiniz?

• - İstanbul Sancaktepe’deki vakıf merkezimize giderek makbuz mukabilinde bağışınızı elden teslim edebilirsiniz.
  • - Kuveyt Türk, Albaraka, Ziraat, Vakıf, Vakıf Katılım ve Türkiye Finans hesap numaralarımız üzerinden EFT/Havale yaparak bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bankalar üzerinden gönderilen bağışlar için açıklama kısmına “Vacip Kurban”, ya da "Akika Kurbanı" şeklinde kurbanınızın türünü (Vacip, Adak, Akika, Şükür) ve cep telefonu numaranızla birlikte yazmanız gerekmektedir.
  • - “Online Bağış” kısmından bağışınızı hızlıca ve kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
  • - Hiranur Vakfı Çağrı Merkezi: 0216 621 7445

Kurban Ne Demektir?

Allah Teâlâ’ya yaklaşmak ve ibadetimizi yerine getirmek üzere kesilen hayvana kurban denir.

Adak Kurbanı Nedir?
     Adak kurbanı, bir durumun gerçekleşmesi ve istenilen bir şeyin elde edebilmesi için adanan, bu durum gerçekleşince kesilmesi gereken kurbandır. Adak kurbanı, istenilen her şey için adanabilir. Genellikle kişiler çok istedikleri durumlar için adak kurbanı adarlar. Adak kurbanından kimse ibadet olarak yükümlü değildir. İstek doğrultusunda kesilir.

Akika Kurbanı Nedir?
     Yeni doğan çocuk için şükür amacıyla kesilen kurbana “akika” adı verilir. Hz. Peygamber (S.A.V) torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin için de akika kurbanı kesmiştir. Akika kurbanı kesmek, Hanefi mezhebine göre mubâh, diğer mezheplere göre ise sünnettir.
Akika kurbanı, çocuğun doğduğu günden bulûğ çağına kadar kesilebilse de doğumun yedinci günü kesilmesi daha faziletlidir. Aynı günde çocuğa isim verilmesi ve saçı ağırlığında altın veya değeri miktarınca sadaka verilmesi müstehaptır. Akika kurbanının etinden anne-baba dahil herkes yiyebilir.

Şükür Kurbanı Nedir?
     Herhangi bir vesileyle Allah’a şükretmek için kesilen kurbana şükür kurbanı denir. Bir kimse arzu ettiği bir amaca ulaşması veya bir nimete nail olması sebebiyle şükür kurbanı kesebilir ancak böyle bir nimeti elde eden kişinin, adakta bulunmadığı sürece, kurban kesmesi zorunlu değildir ayrıca Hanefî mezhebine göre temettu veya kıran haccı yapan kişilerin, aynı mevsimde hac ve umreyi beraberce yaptıkları için Harem bölgesinde kestikleri kurban da bir tür şükür kurbanıdır.

Yardım Kuruluşlarına Vekâlet Verilebilir mi?
     Kurbanlarınız için vakıf veya dernekleri vekil tayin edebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta vekâlet verdiğiniz kurumun kurban ibadetinizi İslâmî usul ve kaideler doğrultusunda yerine getireceğinden emin olduğunuz güvenilir bir kurum olmasıdır.

Projelerimize Destek Olmak İçin Yardımlarınızı Bekliyoruz..

Reklam 1
| Talebe Kaydı | Yardım Talebi | Kumbara Talebi