• hiranur@hiranur.org.tr
Yetim

Hadis-i Şerif'te buyuruyor ki: "Yetimlerin, fakirlerin geçimini üstüne alan, Allah yolundaki bir mücahid gibi veya gündüz saim, gece kaim sevabına kavuşur." Yine bir başka hadiste, "Cennette 'Dar-ül-ferah' denilen köşke, ancak, müminlerin yetimlerini sevindiren girer" buyuruyor.

Dünyada bugün sevgiden mahrum kalan binlerce bağrı yanık yetim bulunuyor. Onlar yaşadığımız coğrafyalarda bir yerlerde sessizce kaybolup gidiyorlar. Yeryüzünde her gün 10 bin çocuk yetim kalıyor. Kendi çocuklarımızın hiçbir şeyini eksik etmiyorken, bize emanet edilen yetimlerimize sahip çıkmamız gerekiyor.

Ülkemizde bulunan binlerce yetimin kıyafet, yiyecek, barınma ve eğitime ihtiyaçları var. Hiranur Vakfı olarak bizlerde yetimin yüzünü güldürmek ve ihtiyaçlarını bir nebze de olsun giderebilmek için çabalıyoruz. İslam coğrafyasında savaş, hastalık vb. gibi nedenlerle ailesini kaybetmiş kimsesi olmayan çocukların; barınma, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçlarının karşılanması için yürütülen bu projeye sizlerin destekleriyle devam etmekteyiz.

Projelerimize Destek Olmak İçin Yardımlarınızı Bekliyoruz..

Bünyemizde bulunan yaklaşık 300 talebenin yeme, içme, barınma, kıyafet ve eğitimini karşılıyoruz. Hiranur Vakfı olarak binlerce yetime sahip çıkmaya, her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasına ve kültür ve milli değerlerimizden uzaklaşmadan eğitim verilmesine ve dinimizi doğru olarak öğrenmesi için çalışıyoruz.

Projelerimize Destek Olmak İçin Yardımlarınızı Bekliyoruz..

Reklam 1
| Talebe Kaydı | Yardım Talebi | Kumbara Talebi