• hiranur@hiranur.org.tr
Adak - Akika - Şükür [Hisse]

• Adak - Akika - Şükür [Hisse]
Bağış Ekle

Vakfımıza emanet edilen adak, akîka ve şükür kurbanlarını, İslamî usüllere uygun olarak kesip, yurt içinde vakfımız tarafından belirlenen yardıma muhtaç ailelere ulaştırıyoruz. Sizler de kurbanınızı güvenilir ellere emanet edip kurbanınızın gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

ADAK KURBANI
Adak, kişinin zorunlu olmadığı halde, Allah (C.C)’ın rızasını kazanmak için kesilen kurbandır. Kişinin Allah’tan istemiş olduğu herhangi bir şeyin gerçekleşmesi durumunda, kurbanı adayan kişinin adak kurbanını kesmesi vaciptir. Herhangi bir şeyin gerçekleşmesine bağlanan adak kurbanlarının, şartın gerçekleşmesinin ardından vakit kaybetmeden kesilmesi önerilir. Herhangi bir şarta bağlı olmadan adanan adak kurbanları ise istenen bir zamanda kesilebilir. Adak niyetiyle keseceğiniz kurbanlara aracılık ederek, vazifenizi yerine getirmenize vesile oluyoruz.

AKİKA KURBANI
Peygamber Efendimiz, Hz. Muhammed (S.A.V.)’in bir sünneti olan Akika kurbanı, yeni doğmuş çocuklar için Allah’a bir şükür etmek niyetiyle kesilir. Bu sünneti yerine getirmeleri için imkanı olan müslüman ailelerin akika kurbanını kesmesi tavsiye edilir.  Akika kurbanını çocuk doğduktan sonra 7. Gün kesilmesi önerilir. Ancak ailenin maddi durumuna göre çocuk buluğ çağına gelene kadar da kesilebilmektedir. Bu niyetle yurtiçinde keseceğiniz Akika kurbanları için Hiranur İlim ve Hizmet Derneği olarak aracılık ediyor, Hz. Peygamber Efendimiz’in sünnetinin yerine getirilmesine vesile oluyoruz.

ŞÜKÜR KURBANI
Şükür Kurbanı, herhangi bir vesileyle Allah (C.C)’a şükür etmek için kesilmektedir. Kişi, ulaşmak isteği gayeye kavuştuğunda ya da mutlu bir haber aldığında, Allah’a şükür etmek amacıyla şükür kurbanı kesebilir. Bu vesileyle yurtiçinde keseceğiniz şükür kurbanlarında Hiranur İlim ve Hizmet Derneği olarak aracılık ediyoruz.

Reklam 3

DİĞER BAĞIŞ KAMPANYALARI